Ratholing

Ratholing

Airsweep elimineert brugvorming, Ratholing en de opbouw van materiaal aan de zijwanden. Elk mondstuk stoot een hogedruk, hoogvolume, 360-graden uitbarsting van samengeperste lucht uit om vastgelopen materiaal op te tillen en terug in de stroomstroom te vegen - waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een hogere fabrieks- en materiaalverwerkingsefficiëntie.

Wat is ratholing?

​Silo- en hopperratholing is een probleem dat de verdichting van materialen op silo- en hopperzijwanden veroorzaakt, wat resulteert in een ernstig beperkte materiaalstroom. Silo's en hoppers zijn bijzonder vatbaar voor dit probleem als de materialen die ze opslaan samenhangend zijn.

In dit geval, als de silowanden niet glad of steil genoeg zijn en er onvoldoende wrijving wordt gecreëerd om de samenhangende materialen langs de zijwanden te laten glijden, zullen de deeltjes in plaats daarvan op zichzelf schuiven. Als gevolg hiervan zal het betreffende materiaal cakeachtig worden en zich ophopen rond de zijwanden, totdat het uiteindelijk stagneert.

Zo wordt een rattenhol gevormd doordat het stilstaande materiaal een inwendig vasthouden vormt rond de binnenwanden van de silo of het trechterkanaal, waardoor materiaalafvoer alleen plaatsvindt in het stroomkanaal direct boven de uitlaat.

In vergelijking met "massastroom", die optreedt wanneer alle materialen in beweging zijn tijdens het lossen, resulteert Ratholing in een "trechterstroom" -effect. Dit betekent dat zodra de centrale kern van materialen is afgevoerd, de stroom stopt en het stilstaande materiaal stationair blijft.
Ratholing Airsweep

Illustratie van RatholingHoe beïnvloedt silo- en hopperratholing de productie?
Ratholing in silo's en hoppers kan de oorzaak zijn van een breed scala aan problemen die de productie beïnvloeden, namelijk het compromitteren van efficiëntie en kwaliteit.

Efficiëntie:
De slechte stroming die ontstaat als gevolg van een rattenhol, zorgt ervoor dat de silo en de hopper niet volledig worden benut. Een afname van de efficiëntie van flow en productie brengt het risico met zich mee dat er vertragingen ontstaan ​​in verzendingen en leveringen, wat u uiteindelijk kostbare tijd en geld kan kosten.

Kwaliteit:
Als het stilstaande materiaal dat zich ophoopt tegen de zijwanden van de silo en de trechter voor een lange tijd stilstaat, is het materiaal vatbaar voor afbraak en kan het gevaarlijke gassen produceren. Dit brengt niet alleen risico's met zich mee bij het beheer van kwaliteitscontrole, maar stilstaand materiaal is in feite verspilde producten en middelen.

Verdere ratholing-problemen:
Als een rathol instort, bestaat het risico dat er een omgeving wordt gecreëerd die de vorming van materiële overbrugging en verdere ratholen zal bevorderen. In dit geval zullen de instortende ratholes een hoge snelheid van binnenkomend poeder produceren, dat perslucht zal meesleuren en als resultaat gefluïdiseerd wordt.

Eenmaal gefluïdiseerd, zal het onder druk staande poeder door scheuren, slecht gemonteerde kleppen en spleten in versleten apparatuur stromen. Dit gedrag wordt fijnpoederflooding of flushing genoemd en kan veel stof en productverspilling veroorzaken. Zodra de druk is weggenomen, zal het fijne poeder zich hechten aan de zijwanden van de silo en de trechter en aan de stopcontacten, waardoor de silo verstopt raakt en er nog meer rattengaten ontstaan.
Meer weten? Kijk bij onderstaande items voor meer informatie.

AIRSWEEP® IS THE MOST POWERFUL, VERSATILE MATERIAL FLOW SYSTEM

Vragen? Neem gerust contact op

Vul hier al uw gegevens in en we zullen spoedig contact met u opnemen.

Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.