WAAROM AIRSWEEP DE OPLOSSING IS VOOR ALLE STROMINGS PROBLEMEN

Moeilijk stromende stoffen uit silo's of hoppers krijgen is vaak een behoorlijke uitdaging. Daarom is er AIRSWEEP: een kostenefficiënte oplossing voor stromingsproblemen die ontstaan door onder meer rat holes, brugvorming of productaangroei. Met een uitgekiend AIRSWEEP-systeem op maat behoren verstoppingen in uitlopen, overgangen of verbindingstukken definitief tot het verleden.

AIRSWEEP zet de standaard
AIRSWEEP is een betrouwbare, duurzame en goedkope oplossing voor stromingsproblemen bij delfstoffen, chemicaliën, levensmiddelen en andere producten. Zelfs bij de moeilijkst stromende materialen. De onderdelen van de AIRSWEEP zijn uit één stuk vervaardigd en van hoogwaardig materiaal, wat leidt tot een maximale sterkte en slijtageweerstand. Dankzij onze nauwgezette kwaliteitscontrole bent u verzekerd van een betrouwbare, storingsvrije werking. De AIRSWEEP is eenvoudig van buitenaf te monteren en geschikt voor alle soorten:

Onbelemmerde uitstroom
De AIRSWEEP kent slechts één bewegend onderdeel: de zuiger met een stofafdichtende klep. Deze wordt door een krachtige luchtstoot razendsnel geopend en met een sterke veer direct weer gesloten. Zo valt er geen materiaal terug in de zuiger. Dit voorkomt zowel productie uitval als de noodzaak tot arbeidsintensief ontstoppen, kloppen of doorblazen. Krachtige luchtstoten lichten de stoffen op van de wand, om vervolgens richting uitloop te vallen voor een gecontroleerde uitstroom. De AIRSWEEPS worden pulsmatig aangestuurd en verbruiken een minimale hoeveelheid aan lucht. Zo profiteert u van een goede, duurzame en betrouwbare volumestroom, zonder kostbare onderbreking.
Duurzaam, veilig en kostenbesparend
De AIRSWEEP biedt grote voordelen ten opzichte van alternatieve activeringssystemen zoals loswoelstroken, luchtkanonnen of pneumatische trillers. Zo is het gebruik volkomen veilig en is de kans op mechanische beschadiging of slijtage van de wanden uitgesloten. Bovendien bespaart u flink op uw energieverbruik en operationele kosten, omdat het luchtverbruik van een gemiddeld AIRSWEEP-systeem minder dan 50 Ne/puls bedraagt.

Betrouwbaar systeem op maat

Een compleet AIRSWEEP-systeem bestaat uit enkele strategische in lagen geplaatste AIRSWEEPS met magneetventielen. Het juiste aantal is afhankelijk van het product enerzijds en de afmetingen van de toepassing anderzijds. Flexibele slangen verbinden de AIRSWEEPS aan een ringleiding die, indien nodig via een buffertankje, de perslucht verdeelt. Het AIRSWEEP-systeem blaast met een bepaalde intervaltijd krachtige luchtstoten langs de wanden, nauwkeurig afgestemd op de specificaties van de materiaalstroom. Met iedere puls wordt het product losgemaakt over een oppervlakte tot wel vijf vierkante meter. Dit systeem kan volledig zelfstandig opereren dankzij een besturingskastje, maar u kunt er ook voor kiezen om het eenvoudig te integreren in uw bestaande procesbesturingssysteem.

We keep it

FLOW

De AIRSWEEP is uitstekend toepasbaar bij diverse delfstoffen, chemicaliën, levensmiddelen of andere producten. Zelfs bij de moeilijkst stromende materialen. De AIRSWEEP blaast krachtige luchtstoten tussen de wand en het product. Hierdoor worden de stoffen opgelicht en van de wand geveegd, om vervolgens richting uitloop te vallen voor een gecontroleerde uitstroom. Door de AIRSWEEPS pulsmatig aan te sturen vanaf strategisch gekozen posities (veelal in lagen), garanderen wij een goede en controleerbare volumestroom met een minimum hoeveelheid aan lucht.

AIRSWEEP® IS HET MEEST KRACHTIGE, VEELZIJDIGE MATERIAAL STROOM SYSTEEM

CONSTRUCTION/MINING

Materials Handled

Aluminum
Bentonite
Coal
Copper
Diatomaceous earth
Gypsum
Iron ore
Limestone
Magnetite
Phosphate
Shale
Soda Ash

FOOD/AGRICULTURE

Materials Handled

Animals feeds
Brewers grain
Cocoa
Coffee
Corn
Flour
Grains
Hops
Salt
Soybeans
Spices
Starches
Sugar

CHEMICALS

Materials Handled

Activated carbon
Adipic acid
Aluminum chloride
Boric acid
Chlorine
Herbicide
Hydrated lime
Iron Oxide
Polyacrylamide
Titanium dioxide
Zinc

OTHER

Materials Handled

Acetate
Cement
Chalk
Cork
Detergent
Fertilizer
Fly ash
Pharmaceuticals
Plastics
Polymers
Resins sludge
Wax flakes
Wood chips

Wat is de AIRSWEEP

AIRSWEEP garandeert de continuïteit van uw productieproces

AIRSWEEP biedt u een gegarandeerde en kostenefficiënte oplossing voor stromingsproblemen die ontstaan door rat holes, brugvorming of productaangroei. De AIRSWEEP is geschikt voor alle soorten:

 • Containers
 • Hoppers
 • Silo’s
 • Valpijpen
 • Zeven
 • Feeders
 • Centrifuges

Bovendien is de AIRSWEEP eenvoudig van buitenaf te monteren, zodat in bestaande situaties het productieproces minimaal wordt onderbroken.

Onbelemmerde uitstroom

Na de installatie van de AIRSWEEP profiteert u van een continu productieproces. De AIRSWEEP kent slechts één bewegend onderdeel: de zuiger met een stofafdichtende klep. Deze wordt door een krachtige luchtstoot razendsnel geopend en met een sterke veer snel weer gesloten. Daardoor valt er geen materiaal terug in de zuiger. Zo zorgt de AIRSWEEP voor een onbelemmerde uitstroom en voorkomt het zowel productie-uitval als de noodzaak tot arbeidsintensief ontstoppen, kloppen of doorblazen.

De voordelen van Airsweep

Veilig, betrouwbaar, duurzaam en kostenefficiënt

AIRSWEEP biedt u belangrijke financiële voordelen als het gaat om energieverbruik en operationele kosten. Zo is het luchtverbruik van een gemiddeld AIRSWEEP-systeem minder dan 50 Nℓ/puls. Dat betekent een aanzienlijke besparing ten opzichte van bijvoorbeeld loswoelstroken of luchtkanonnen. Bovendien is het gebruik van de AIRSWEEP volkomen veilig en ontstaan er geen mechanische beschadigingen of slijtageplekken aan de wanden.

Allround toepassingsvoordelen

De AIRSWEEP:

 • snelle activering, zelfs bij moeilijk stromende materialen zoals vochtige of kleverige stoffen, en stoffen met een hoog olie- of vetgehalte;
 • ‘first in - first out’ stroming;
 • laag luchtgebruik;
 • sluit meteen af om vervuiling en verstopping tegen te gaan;
 • toepasbaar bij alle constructiematerialen zoals metaal, kuststof, beton etc.;
 • beschadigt de hoppers en silo’s niet;
 • storingvrij;
 • onderhoudsarm;
 • werkt perfect bij temperaturen tot wel 500° C;
 • heeft een grote actieradius van meer dan 2,5 meter.

Waarvoor is de AIRSWEEP

De standaard in betrouwbare stromingsoplossingen

AIRSWEEP zet de standaard voor een betrouwbare, duurzame en goedkope oplossing voor stromingsproblemen bij tal van stoffen. Om een maximale sterkte en slijtageweerstand te garanderen, vervaardigen we de onderdelen van de AIRSWEEP uit één stuk en van hoogwaardig materiaal. Dankzij onze nauwgezette kwaliteitscontrole bent u verzekerd van een betrouwbare, storingsvrije werking.
This is some text inside of a div block.

MODEL VA-06 (3/4″)

Voor kleine vaten, stortkokers en uitrusting
PRODUCT PAGINA

MODEL VA-12 (1 1/2″)

Voor middelgrote vaten, stortkokers en apparatuur
PRODUCT PAGINA

MODEL VA-51 (2″)

Voor grote vaten, stortkokers en apparatuur
PRODUCT PAGINA

USDA ACCEPTED

Voor sanitaire verwerkingstoepassingen
PRODUCT PAGINA

TRI-CLAMP MODELS

Voor toepassingen die eenvoudige installatie en verwijdering vereisen
PRODUCT PAGINA

STRAIGHT SHOOTER MODELS

Voor toepassingen die een gerichte kolom activeringsenergie vereisen
PRODUCT PAGINA

De AIRSWEEP: uw eerste keus

Het gebruik van de AIRSWEEP heeft grote voordelen ten opzichte van de toepassing van alternatieve activeringssystemen zoals loswoelstroken, luchtkanonnen of pneumatische trillers. In onderstaand overzicht ziet u in één oogopslag de onderscheidende kracht van de AIRSWEEP.

AIRSWEEP

VIBRATORS

FLUIDIZERS

Technique
Uses pulses of pressurized air
Uses vibration to shake material free
Air flows into a disc, which flaps and vibrates
Activation Radius
Effective radius of 4 feet
No specific activation area
Small activation radius
Material Control
Can be used with dry, wet, or sticky materials
Sticky material still builds up, even if bridging is controlled
Not good with sticky or wet materials
Noise
Emits quiet hiss with each pulse
Extremely noisy
Noisy – sounds like air horn when operating
Damage to Product or Vessel
No container fatigue; can be used on thin-skinned bins
Metal and weld fatigue from vibration or hammering of piston air knocker
May cause vessel abrasion; disc material can degrade and contaminate product
Cost of Operation
Intermittent pulsing – only a small amount of plant air
Longer period of operation uses more air and power
Longer period of operation uses more compressed air
Installation
Installed from outside vessel, for easy cleaning and maintenance
Installed from outside – channel iron required for reinforcement and transmission
Installed inside the vessel

AIRSWEEP ITEMS

Neem gerust
contact op
met één van
onze experts

Neem contact op
Leon van de Broek
Verkoop / Marketing

AIRSWEEP® IS THE MOST POWERFUL, VERSATILE MATERIAL FLOW SYSTEM