AIRSWEEP SNIJDT DOOR KLEVEND MATERIAAL NET ALS EEN LUCHTMES

VIBRATOREN EN FLUIDIZERS SNIJDEN HET GEWOON NIET
Een kaasbedrijf bevond zich in een zeer lastige situatie. Het wei-eiwitconcentraat (WPC), dat een zeer hoog vocht- en vetgehalte heeft, was gevoelig voor overbrugging van de lozing. Helaas vertraagde dit niet alleen de productie. Het aangekoekte materiaal had een brand veroorzaakt in een van hun baghouses. Overbrugging was een urgent veiligheidsprobleem geworden.

Probleem

Kleverig ingrediënt, strikte USDA-voorschriften, vastgelopen productie - en geen uitweg
Veel fabrieken gebruiken vibrators om wei-eiwit en andere plakkerige stoffen los te maken. Vibrators kunnen het overbruggingsprobleem echter juist verergeren. Door materiaal te laten bezinken en de lucht eruit te schudden, verpakken ze de substantie - net als een kopje meel op tafel slaan. Dat werkt als je brownies bakt, maar niet als je de materiaalstroom in een fabriek probeert te verbeteren. De normen en richtlijnen van de FSMA, USDA en FDA betekenen dat voedselproducenten moeten vertrouwen op apparatuur die is ontworpen om aan deze strikte normen te voldoen. Het kaasbedrijf had een veilige, effectieve, door de USDA geaccepteerde oplossing nodig.

Oplossing

USDA-geaccepteerd luchtsysteem snijdt door blokkades en verkort de productietijd
De oplossing was AirSweep USDA 135. In tegenstelling tot vibrators - die vochtige poeders condenseren en uiteindelijk het vat beschadigen - gebruikt de AirSweep hogedruk, grote hoeveelheden perslucht. Deze pulsen zijn als een "luchtmes" dat door dikke, dichte substantie snijdt en eventuele blokkades opheft.

Resultaat

Bedrijf vervangt vibrators door AirSweep
Sinds de AirSweep USDA 135 is geïnstalleerd, heeft het kaasbedrijf geen overbruggingsproblemen ondervonden. Ze implementeren nu het AirSweep-systeem in hun andere fabrieken in de Verenigde Staten.

AIRSWEEP® IS THE MOST POWERFUL, VERSATILE MATERIAL FLOW SYSTEM

Vragen? Neem gerust contact op

Vul hier al uw gegevens in en we zullen spoedig contact met u opnemen.

Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.